Dimissionsgave

Når man dimitterer er det altid en helt fantastisk dag, som selvfølgelig også kræver en skøn dimissionsgave.

Når man taler om at dimittere betyder det ofte at man har afsluttet gymnasiet, folkeskolen eller måske sin videregående uddannelse.

Uanset hvad er det en dag som er fyldt med glæde for både den dimitterede og familie samt vener. At blive færdig med en uddannelse er som at afslutte et kapitel og åbne et nyt, derfor er det også en perfekt anledning til en gave.

Hvad giver man i dimissionsgave?

Der er mange muligheder når du skal til en dimission. Du kan eksempelvis give en oplevelsesgave som i kan dele sammen.

Mange tager også bare blomster, chokolade eller en gavekurv med alt efter hvor tæt du er på den dimitterede.

Det er også meget normalt at give smykker eller andre gaver som kan være et minde om den store og specielle dag.

Endelig kan du overveje at give en gave som relaterer sig til den uddannelse man har færdiggjort, eller måske det der skal til at ske i personens liv fremadrettet.

Dimissionsgave til hende

En dimissionsgave til hende må gerne være noget helt specielt som hun kan mindes længe efter.

  • Et smukt smykke kan være et minde om den store dag, og du som har givet gaven.
  • En slags “pynteting” kan også være et stærkt minde om dagne. Det kan eksempelvis være en Royal Copenhagen statue med hendes stjernetegn.
  • Et photoshoot er også en sjov idé til en gave. Ved eksempelvis færdiggørelsen af 9. klasse eller gymnasiet er det sjovt at forevige øjeblikket med nogle professionelle billeder.
  • Blomster går du aldrig galt i byen med når du køber gaver til hende. En stor buket roser eller andet er en sikker vinder.

Dimissionsgave til ham

Når du køber gaven til ham kan du tage en lidt anden tilgang. Et smykke er nok ikke den rigtige idé, og mange mænd/drenge ønsker sig også nogle helt andre ting.

  • En fed oplevelse som eksempelvis en tur i en sportsvogn eller faldskærmsudspring kunne være en sjov og anderledes idé.
ur med sort læderrem fra nordgren

Et flot og stilrent ur


Du kan eksempelvis give et flot og stilrent ur fra Nordgren som også vil være et minde om dagen hver gang han tager det på.

Det første spørgsmål er om man overhovedet giver en dimissionsgave når man bliver færdig i folkeskolen?

Før i tiden har det ikke været kutyme,men i nyere tid er det blevet meget almindeligt at man også give en gave når et barn bliver færdig i folkeskolen.

Hvis du beslutter dig for at give en gave er der forskellige muligheder.

  • Hvis du giver gave til en som spiller meget computer, så kan du finde alle vores gaver til en som gamer her.
  • Alt efter hvad den dimitterede skal efter folkeskolen kan du give en gave som gør ham eller hende klar til det næste skridt. Hvis det er gymnasiet kan du give en ny smart skoletaske eller andre skoleredskaber som man får brug for igennem uddannelsen. Hvis det derimod er en faglært uddannelse kan man give noget værktøj eller andet som bliver brugbart undervejs.
  • Du kan også købe en mere symbolsk gave, som man ville gøre ved konfirmationen. Måske en god bog eller andet som giver en god start på voksenlivet.

Dimittering

Hvad betyder dimittering?

At dimittere betyder at afslutte noget. En dimittering foregår når man eksempelvis færdiggør folkeskolen eller gymnasiet. Det er meget almindeligt at give en gave ved en dimittion.

Hvor meget giver man gave for til dimissionsgave?

Det er 100% op til den enkelte at beslutte hvor meget man har lyst til at give gave for. Hvis man blot er en ven kan man give for 200-300 kroner. Er man derimod familie vil det være normalt at købe en gave for 300-600 kroner, og er man den absolut nærmeste familie eller kæreste kan man måske give en gave for mere end 600 kroner til dimittionen.


Sig din mening om denne artikel og se hvor mange stjerner andre har givet den:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 3,33 out of 5)
Loading...