Sølvbryllupsgave – få idéen her!

Hvad er en god sølvbryllupsgave? Det er et simpelt spørgsmål med mange svarmuligheder. Den perfekte gaveidé til sølvbrylluppet kan være noget, som afspejler det par, der i 25 år har stået side om side i medgang og modgang, eller ting de kan nyde sammen. Læs med her på siden, hvor vi har fundet gode gaveidéer dig, som du kan give i sølvbryllupsgave.

Selvom sølvbrylluppet ikke helt fejres med samme pomp og pragt som brylluppet 25 år forinden, er der noget helt særligt ved den romantiske dag. For det var jo netop drømmen om et langt og lykkeligt ægteskab, der fik parret til at gifte sig i sin tid. Og 25 års ægteskab er derfor en vigtig milepæl. Fejr den højtidelige anledning med manér og flotte gaver til sølvbrudeparret – de har om nogen fortjent dem!

Personlige sølvbryllupsgaver

Du kan give en bred vifte af forskellige gaver til sølvbrylluppet. Det er imidlertid vigtigt at huske på, at parret har haft (mindst) 25 år til at lære hinanden at kende og skrabe potter og pander og andet udstyr sammen i. Det er derfor næppe det, de mangler – medmindre de da gerne vil skifte det gamle ud.

Når et par når sølvbryllupsalderen, betyder det som regel, at de har større børn eller børn, der flyttet hjemmefra. Det giver tid til andre aktiviteter, for eksempel at skabe den have, som de altid har drømt om. En god og personlig sølvbryllupsgave kan derfor være smukke blomster eller buske, som de kan plante ud i haven.

Er sølvbrudeparret ikke lige havemennesker, men har i stedet en fælles hobby kan du give dem en gave, der gør det muligt for dem at dyrke den. Det kan være, at de er friluftsmennesker, godt kan lide at male eller tage ud at sejle sammen. En gave, der støtter op om den fælles aktivitet, er derfor perfekt.

Hvor meget skal jeg bruge på gaven?

Sølvbrylluppet er noget helt særligt. Derfor må du gerne investere lidt ekstra i gaven – både tid og penge. En god tommelfingerregel er at sætte prisniveauet efter, hvor fin en fest sølvbrudeparret holder. Jo finere den er, des mere vil tommelfingerreglen sige, at du skal bruge på gaven.

I stedet for at bruge mange penge kan du dog også vælge at give dem en gave, som du bruger noget tid på. Det kan være til selve sølvbrylluppet, hvor du bruger tid på at skrive en sang eller holde en smuk tale.

Du kan dog også skabe en flot hjemmelavet gave til dem. Er du god til at strikke, kan du for eksempel strikke nogle lækre sweatre eller sokker til dem – alt efter hvad dit ambitionsniveau er. Du kan gøre gaven speciel og lækker ved at vælge noget garn i en god kvalitet.

Æresporten må du endelig ikke glemme

I Danmark er der stor tradition for, at venner, familie og børn bygger en æresport til sølvbrudeparret. Æresporten, som ofte består af en granport og granguirlander med blomster og et fint skjold med navn og dato, stilles som regel i indkørslen eller foran hoveddøren natten forinden bryllupsdagen eller tidligt om morgenen.

Når sølvbrudeparret står op om morgenen, inviteres de ud i æresporten med hornmusik og sang. Ingen må gå igennem æresporten, før sølvbrudeparret har indviet den.

Du kan nemt købe tråd, bånd og anden form for pynt og så finde grenene til æresporten i haven eller hos en nabo, der er træt af sit grantræ eller lige har klippet hæk! Det er kun fantasien, der sætter grænser.


Sig din mening om denne artikel og se hvor mange stjerner andre har givet den:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...